Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang – BSO – in Almere Buiten is bedoeld voor kinderen die naar de basisschool gaan. Kinderen van vier tot de leeftijd dat ze naar de middelbare school gaan zijn welkom bij BICOPA.

Op de groep staan vaste gediplomeerde pedagogisch medewerkers. De kinderen weten dan wie ze van school ophaalt en bij wie ze de middag of ochtend gaan doorbrengen. Dit is voor de kinderen prettig. Ze zijn vaak de hele dag enthousiast om naar de BSO te mogen gaan.

Tarieven

Het uurtarief voor 2020 is vastgesteld op € 7,02 per uur.

Brengen & Halen

Indien er voorschoolse opvang wordt afgenomen, brengen wij uw kind ook naar school.

Openingstijden & Feestdagen

De openingstijden zijn van 06.30 tot 18.00 (11,5 uur per dag). Verlengde openingstijden zijn mogelijk. Contracten worden altijd op maat gemaakt.

BICOPA kent geen zomersluiting. BICOPA is gesloten op alle erkende nationale feestdagen en in de week tussen kerst en Nieuwjaar. Een overzicht van sluitingsdata vindt u in deze informatiemap.

BSO Almere

BICOPA vindt huiselijke opvang heel erg belangrijk voor de kinderen. Daarnaast heeft de BSO ook als doel verantwoorde opvang te bieden na schooltijd en tijdens de vakanties. Na een lange dag op school willen de kinderen vaak even ontspannen met een boekje of gewoon even lekker niets doen. De leidsters spelen hier goed op in.

Activiteiten

Er kan worden gekozen uit vele activiteiten, zoals knutselen en lezen, maar de leidsters kunnen ook begeleiden in het maken van huiswerk, of andere opdrachten voor school. We proberen regelmatig om iets nieuws aan te bieden. We hebben ook Musical lessen aangeboden via een bekende artiest: Jeanine la Rose (van o.a. Lion King en Marry Poppins).

Op de locaties wordt er veel met de kinderen ondernomen, want veel binnen zitten doen we zeker niet. Er zijn in de omgeving van de BSO speelveldjes waar de kinderen zich kunnen uitleven, met voetbal, tikkertje, tennissen etc. De kinderen spelen altijd buiten onder begeleiding van gediplomeerde pedagogisch medewerkers. De kinderen zijn natuurlijk al wat groter, maar veiligheid staat voorop.
In de vakantieperiodes zitten we ook niet stil. Zo gaan we een dagje naar een Speel Paradijs, het bos of bijvoorbeeld de Yakult fabriek. De kinderen zijn natuurlijk ook altijd vrij om ideetjes aan te dragen voor activiteiten. Koekjes en andere lekkernijen bakken is dan vaak een favoriet.

Extra informatie

Buitenschoolse opvang wordt standaard aangeboden als 52 weken, waarvan er 12 weken aan vakantiedagen zijn en twee weken aan studiedagen. Ook biedt BICOPA alleen voorschoolse opvang (VSO), of alleen naschoolse opvang (NSO) aan. Natuurlijk zijn er vele combinaties mogelijk, met of zonder vakantie- en studiedagen. De contracten worden altijd op maat gemaakt.