Over ons

BICOPA verzorgd kinderopvang in Almere-Buiten en omstreken.
We bieden veilige kinderopvang in een huiselijke sfeer, waar kinderen zich snel op hun gemak voelen. Met vaste pedagogisch medewerkers leren kinderen en leidster elkaar goed kennen en bouwen zo een hechte band op. Dit helpt de kinderen om zich volledig te kunnen ontplooien op verschillende gebieden.

1230

Dit is hoeveel kinderen wij hebben ondernomen.

12

Dit is hoeveel jaren ervaring we hebben gehad.

Even introduceren

Wat doen wij?

De opvang verzorgen we in 3 varianten. Een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een gastouderbureau.

Ontwikkeling kinderen

De kinderen krijgen bij BICOPA de mogelijkheid om zich vrij te ontwikkelen op onder andere de volgende gebieden:

Motorische ontwikkeling

Knippen, plakken, verven, voetbal, touwtje springen en vliegeren. Kinderen leren we zelf hun broodje smeren tussen de middag. De kleinste kinderen zullen dit vaak oefenen en de wat grotere kinderen kunnen dit al erg goed. De kinderen vanaf 6 of 7 jaar kunnen op de BSO ook leren breien of borduren.

Sociale ontwikkeling

De kinderen leren met andere kinderen spelen, maar ook zelfstandig kunnen spelen hoort bij sociale ontwikkeling. Zingen, dansen, toneelspelen, maar ook tikkertje en voetbal hoort bij de sociale ontwikkeling.

Emotionele ontwikkeling

Knuffelen, praten, troosten, een ruzie leren uit praten en leren rekening houden met anderen. Ook hierbij is het belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen.

Cognitieve ontwikkeling

Hierbij bieden wij activiteiten aan zoals puzzelen, taal en denkspelletjes, voorlezen en het trainen van het geheugen. Computer en een fotografie cursus zorgt voor de wat oudere kinderen voor een leuke uitdaging.