Wat zijn de voordelen van een kinderdagverblijf?

Het kiezen van het beste kinderdagverblijf voor je kind kan een hele opgave zijn. Het is één van de belangrijkere keuzes die je maakt voor je kind. In Almere zijn er vele kinderdagverblijven waar je uit kunt kiezen. Wat zijn de voordelen van een kinderdagverblijf?

Direct na het zwangerschapsverlof mag een baby naar het kinderdagverblijf worden gebracht. Houd er rekening mee dat de leeftijdsgrens per locatie kan verschillen, vraag dit voor zekerheid even na. Kleintjes mogen hier tot hun 4ᵉ jaar verblijven, daarna zijn ze klaar voor de basisschool en kun je ervoor kiezen om ze onder te brengen bij een buitenschoolse opvang.

Voordelen voor het kind

Kinderen leren er sociale vaardigheden

De pedagogische medewerkers van Bicopa stimuleren het onderlinge contact tussen de kinderen. Dit doen we door samen muziek te maken. Maar ook door samen te puzzelen, te lezen of te knutselen. Op deze wijze worden de eerste sociale vaardigheden ontwikkeld.

Kinderen leren sociale vaardigheden op kinderdagverblijf

Niet alleen op sociaal vlak leert je kind veel bij een kinderdagverblijf. Ook op andere gebieden – dit noemen we de ontwikkelgebieden – steekt je kind veel op. Hierbij kun je denken aan de motorische ontwikkeling, die gestimuleerd wordt door lekker veel te bewegen en door activiteiten als schrijfdans. Maar ook de creatieve en cognitieve ontwikkeling wordt gestimuleerd, bijvoorbeeld door het lezen van een boek of het zingen van liedjes. Spelenderwijs leert je kind allerlei vaardigheden die bijdragen aan zijn of haar ontwikkeling.

Kinderdagverblijf zorgt voor aansluiting op basisschool

Wanneer het gaat om aansluiting op het basisonderwijs speelt een kinderdagverblijf een belangrijke rol. Zo is zelfstandigheid een belangrijke vaardigheid voor je kind als hij voor het eerst naar school gaat. Daarom besteden kinderdagverblijven onder meer aandacht aan zelf naar het toilet gaan, zelf een jas aantrekken en de beurt in de groep durven nemen.

Bicopa helpt bij aansluiting

Zo speelt Bicopa een belangrijke rol in de voorbereiding en aansluiting op het basisonderwijs. Bij ons dagverblijf vinden we de doorgaande leerlijn erg belangrijk, zowel inhoudelijk als praktisch. Daarom investeren wij veel in de samenwerking met scholen in Almere en Almere Buiten.

Ook wordt er veel met je kind gepraat over school. Deze kleine dingen maken de eerste paar weken op de basisschool een stuk makkelijker. Een doorgaande lijn van de opvang naar de basisschool en een optimale aansluiting brengt voor je kind en voor jezelf meer rust en stabiliteit met zich mee.

Bij een kinderdagverblijf kunnen kinderen ontdekken

Kinderen hebben de drang dingen te ontdekken en zo hun wereld te vergroten. In de buitenruimte of tuin van een kinderdagverblijf zijn er veel verschillende materialen te ontdekken: plantjes, takjes, zon, schaduw, plassen en ga zo maar door. Hierdoor leren zij spelenderwijs met risico´s om te gaan. Bovendien is buiten spelen goed voor de motorische, sociale en mentale ontwikkeling van je kind. Afstanden leren inschatten, de eigen grenzen bepalen bij het boompje klimmen of over muurtjes lopen, zijn vaardigheden die het hele leven van pas komen.

Voordelen voor ouders

Werken draagt bij aan je ontwikkeling en je sociale leven

Zodra je kind is geboren wil je het liefst de hele dag samen doorbrengen. Genieten van elkaar en alle momenten meemaken. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar na een tijd gaat alles wennen. Je wereld lijkt kleiner te worden en daar kun je je eenzaam gaan voelen. Wanneer je weer deels kunt gaan werken komt je weer onder de mensen. Bovendien kun je je daardoor blijven ontwikkelen. En dat kan een positieve bijdrage leveren aan moederschap of vaderschap.

Spelen met speelgoed

Bicopa stelt jou – en je partner – in staat de zorg voor je kind of kinderen te combineren met je werk. Zo kun je blijven deelnemen aan het arbeidsproces, terwijl je kind zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Als dagverblijf vinden we contact met jou als ouder erg belangrijk. Daarom informeren we je altijd over wat er op de opvang is gebeurt en stemmen we lopende zaken goed met je af.

Bicopa vind contact met ouders erg belangrijk

Als dagverblijf vinden we contact met jou als ouder erg belangrijk. Daarom informeren we je altijd over wat er op de opvang is gebeurt en stemmen we lopende zaken goed met je af.

Kosten kinderdagverblijf zijn lager dan je denkt

Zijn de kosten van een kinderdagverblijf hoger dan de inkomsten uit een salaris? Dat verschilt per persoon en situatie. Niet alleen heeft iedereen een ander salaris. Ook zijn de netto kosten voor kinderopvang afhankelijk van de gezinssituatie. Een kinderdagverblijf vraagt een vergoeding voor de opvang van een kind. Bij een kinderdagverblijf wordt vaak de bruto prijs per uur vermeldt. Wanneer je werkt heb je bijna altijd recht op kinderopvangtoeslag. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen van de ouders. Bij de Belastingdienst kun je een proefberekening maken.

Maak een afspraak

Je kunt je kind eenvoudig en gratis bij ons kinderdagverblijf inschrijven via de website. je krijgt een bevestiging van je inschrijving per e-mail. Via de inschrijving kom je op een wachtlijst.